LIfestyle

Kako popraviti raspoloženje

14. septembar 2023.

Okružite se pozitivnim ljudima, onima koji vam žele dobro, uz koje se prijatno osećate i uživate u njihovom društvu. Dokazano je da je dobro raspoloženje ‚‚zarazno‚‚ i zato, pažljivo kada je izbor prijatelja u pitanju.

holidayhome

Pronađite pozitivne stvari u vašem životu (a sigurno ih ima). Najnovija istraživanja dokazuju da zahvalnost zaista pozitivno utiče na telo, mozak i psihu uopšte. Stoga, nije zgoreg povremeno preslišati sebe, uputiti sebi reči hvale za sve što ste postigli i biti jednostavno zahvalan na onome što imamo i što smo stekli.

Učinite neko dobro delo. Pomagati drugima čini da se osećamo dobro; tako jednostavno. To ne mora biti nešto veliko – uputite lepu reč, podršku, odvojte vreme za porodicu, prijatelje, kolege, bez obzira koliko to malo bilo ili koliko se to vama malo činilo.

Uvedite gimnastiku u svoju svakodnevnicu. Znam, znam, umorni smo, uvek puno obaveza, trka, kuća, posao i sve u krug. Međutim, čak i 20-tak minuta lagane gimnastike ili pola sata šetnje dokazano popravljaju opšte stanje organizma pa tako i raspoloženje.

Uvežbajte sebe da budete srećni; radite stvari koje vam prijaju, ugađajte sebi, pratite unutrašnji glas koji vam govori šta vam odgovara a šta ne, koje su vaše granice, dokle dosežete i kad je ‚‚previše‚‚. Nemojte dovoditi svoje telo do iscrpljenosti – jer onda će biti kasno za dobro raspoloženje. Umerenost je lek za uravnotežen život još od davnih vremena i predstavlja ‚‚recept‚‚ koji već hiljadama godina daje rezultate.

holidayhome

You Might Also Like